Ημέρα της Μητέρας - myalbum.gr
close
mothers day

Ημέρα της Μητέρας

H Παγκόσμια Ημέρα της Μητέρας είναι μέρα εορτασμού της μητρότητας και των ευχαριστιών προς τη μητέρα, μια γιορτή με αρχαιοελληνικές αναφορές στην λατρεία της θεάς Κυβέλης, της μητέρας των θεών, όπως την προσφωνεί ο Πίνδαρος («Κυβέλα, Μάτερ θεών»). Στη σύγχρονη εποχή, η αμερικανίδα κοινωνική ακτιβίστρια Άννα Μαρία Τζάρβις (1864-1948) ήταν αυτή που είχε πρώτη την […]

H Παγκόσμια Ημέρα της Μητέρας είναι μέρα εορτασμού της μητρότητας και των ευχαριστιών προς τη μητέρα, μια γιορτή με αρχαιοελληνικές αναφορές στην λατρεία της θεάς Κυβέλης, της μητέρας των θεών, όπως την προσφωνεί ο Πίνδαρος («Κυβέλα, Μάτερ θεών»).

Στη σύγχρονη εποχή, η αμερικανίδα κοινωνική ακτιβίστρια Άννα Μαρία Τζάρβις (1864-1948) ήταν αυτή που είχε πρώτη την ιδέα να καθιερωθεί μια ιδιαίτερη ημέρα προς τιμή της μητέρας.

Γιατί όμως είναι πολύ σημαντική η ημέρα αυτή;

Όσο χρονών κι αν είμαστε, η μητέρα μας είναι ο άνθρωπός μας, το καταφύγιό μας. Γι’ αυτό και την χρειαζόμαστε πάντα, σε κάθε ηλικία.

Τους πρώτους μήνες της ζωής μας η μητέρα είναι το παν για μας, είναι όλος μας ο κόσμος. Τα πρώτα χρόνια της ζωής ενός παιδιού, η μαμά αποτελεί τον βασικό του φροντιστή. Είναι ο άνθρωπος που θα το ταΐσει, θα το πλύνει, θα το ντύσει, θα το κλείσει στην αγκαλιά της. Περνώντας τα χρόνια, η μητέρα κατέχει ακόμα έναν ρόλο-κλειδί στη ζωή κάθε ανθρώπου, σε όποια ηλικία κι αν βρίσκεται.

Είναι το καταφύγιό μας
Όσο και αν μεγαλώσουμε και ανεξαρτητοποιηθούμε, όλοι μας χρειαζόμαστε στηρίγματα, βάσεις, όπως η οικογένεια, στην οποία κεντρική θέση έχει η μαμά. Πέρα από την εμπιστοσύνη που της έχουμε, τη φροντίδα που γνωρίζουμε ότι μας προσφέρει, η μητέρα αποτελεί για τον κάθε άνθρωπο το συναισθηματικό του στήριγμα, το ασφαλές του καταφύγιο.

Βοηθάει στην επίλυση των προβλημάτων μας
Το να μοιραζόμαστε τα προβλήματά μας με τα μέλη της οικογένειάς μας και ιδιαίτερα με τη μητέρα μας, είναι συχνό φαινόμενο, ειδικά στο πλαίσιο της ελληνικής κουλτούρας. Συνήθως, η μαμά είναι ένα πρόσωπο που αποπνέει ηρεμία και μας βοηθάει στην επίλυση των προβλημάτων μας. Μια κουβέντα της, συχνά ακόμα και ένα βλέμμα της, αρκεί για να μας κάνει να αισθανθούμε καλύτερα. Με έναν μαγικό τρόπο, το πρόβλημα που προηγουμένως φάνταζε τεράστιο, τώρα είναι αντιμετωπίσιμο.

Η μαμά είναι πάντα μαμά
Φυσικά, οι σχέσεις με τη μητέρα μας δεν σημαίνει ότι είναι πάντοτε αρμονικές. Πάντα όμως αποτελούν το ασφαλές μας καταφύγιο.

Για αυτό λοιπόν δείξε λίγο παραπάνω την αγάπη σου αυτή την ημέρα και κάνε την μητέρα σου να νιώσει ξεχωριστή, ευχαρίστησε την για ό,τι έχει κάνει για εσένα και δώστης μια μεγάλη αγκαλιά.

Στο online shop MyAlbum μπορείς να βρεις πολύ όμορφα συμβολικά δώρα για να δείξεις με αυτό τον τρόπο την αγάπη σου!

    Μάθε πρώτος όλες µας τις προσφορές

    Εγγράψου στην υπηρεσία Newsletter και ενημερώσου για τα προϊόντα και τις προσφορές μας.